Știri corporative

Cum am grijă de pielea mea iarna?

Iarna îmi place să merg în drumeții și să schiez la țară și la munte. Cu toate acestea, există anumite măsuri de îngrijire a pielii de care trebuie să se țină cont înainte de aceste activități, deoarece aerul rece și uscat și lumina solară crescută din munți pot fi dăunătoare.

În timpul lunilor de iarnă și mai ales dacă merg la munte, îmi modific rutina de curățare și hidratare a feței, acordând o atenție deosebită protecției, reparării și hidratării pielii.

Folosesc produse de curățare deosebit de delicate, care nu îmi usucă pielea, dimineața și seara. Dimineața, aplic o cremă hidratantă ușoară înainte de a-mi aplica crema de protecție solară. Aici trebuie să insistăm, deoarece este esențial să aplicăm crema de protecție solară, chiar și în zilele înnorate, atunci când ne aflăm la munte. Și, bineînțeles, mult mai mult în zilele însorite, deoarece zăpada reflectă razele soarelui, cu până la 80%, potrivit Skin Cancer Foundation. Asta înseamnă că, dacă mergem la schi, ne jucăm în zăpadă sau, pur și simplu, ne plimbăm într-o stațiune de schi sau în jurul acesteia, este esențial să nu uităm de crema de protecție solară, pe care uneori o asociem mai mult cu vara.

Pentru a continua cu îngrijirea specială a pielii mele după o zi de schi, seara nu uit de  hidratarea și repararea suplimentare; după curățare, folosesc fiole regenerante și specifice pentru o protecție intensivă împotriva foto îmbătrânirii, iar apoi aplic o cremă hidratantă dacă am petrecut o zi întreagă în aer liber.

Nu trebuie să uităm să ne protejăm nici buzele, ziua cu un balsam cu SPF, iar noaptea cu extra hidratare și reparare. Mâinile trebuie protejate și ele de frig cu creme specifice de barieră și cu o hidratare intensivă pe timp de noapte.

Citește mai mult

Caută