Sustenabilitate

Lucrăm cu pasiune și entuziasm pentru a îmbunătăți sănătatea oamenilor, iar acest lucru nu ar fi posibil fără grija față de mediul înconjurător. Suntem dedicați bunelor practici și acțiunilor de protejare a mediului. Susținem conservarea resurselor și respectul pentru planeta noastră.

La Concha

Bine ați venit în La Concha: noile unități eco-sustenabile ale Cantabria Labs. Un vis devenit realitate datorită muncii și dedicării celor peste 850 de angajați care alcătuiesc compania farmaceutică.

Un vis devenit realitate

Terenul, situat în Villaescusa (Cantabria), se întinde pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați, din care: 12.000 m2 construiți cu două centre și 38.000 m2 de spații verzi. Amplasarea sa, la mai puțin de 5 kilometri de Parcul Național Cabárceno, are o valoare semnificativă: izvorul său termal cu proprietăți minerale și medicinale.

În clădirea principală se află birourile, unitatea de producție farmaceutică și cosmetică, asigurarea calității, depozitul, departamentul de cercetare și dezvoltare. Unitatea cuprinde, de asemenea, laboratorul inovator de apă care permite, printre altele, eco-sustenabilitatea instalațiilor, prin valorificarea proprietăților geotermale ale izvorului. 

Cel de-al doilea centru este dedicat ingredientelor active și materiilor prime. Aici va fi un punct de referință în dezvoltarea și cercetarea ingredientelor naturale.

Angajamentul nostru pentru sustenabilitate

Cantabria Labs, a cărei natură inovatoare s-a reflectat în mod repetat în tehnologiile sale brevetate, bazate pe resurse naturale, devine, din nou, un reper, datorită optimizării noii sale resurse naturale: izvorul termal mineral-medicinal.

Apa curge constant la 39 de grade Celsius, cu un debit de 35 de litri pe secundă și, datorită proprietăților sale geotermale, se obține energie regenerabilă, durabilă,  care ajută la încălzirea instalațiilor de producție și a reactoarelor.

Datorită amplasării laboratorului de apă în centrul său principal, sistemul furnizează apă potabilă pentru consum, pentru obținerea de apă purificată și irigarea instalațiilor. Mai mult, aici se deschide un nou domeniu de cercetare datorită proprietăților sale minerale și medicinale pentru îngrijirea pielii.

Producție 4.0

Cu două domenii de producție diferențiate, farmaceutică și cosmetică, La Concha dispune de tehnologie de ultimă generație în producție și industrie 4.0, pentru a atinge cele mai înalte standarde de producție, cu posibilitatea de a produce peste 100 de milioane de produse pe an, cu certificare GMP.

Printre echipamentele cheie se numără reactoare presurizate, mixere, sisteme de umplere de tuburi și flacoane, fiole, sisteme de umplere airless, mașini de cartonare, echipamente specializate în domeniul cosmeticelor colorate și camere presurizate în toate instalațiile de producție și ambalare.

#Sustainablecommitment în ambalajele și produsele noastre

Scopul nostru este de a îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții oamenilor, dar acest lucru nu ar fi posibil fără grijă față mediu și activități ecologice și durabile. 

În laboratoarele Cantabria Labs, lucrăm cu perseverență, în diferite domenii, pentru a îmbunătăți nu numai sănătatea oamenilor, ci și pe cea a mediului înconjurător. Acest lucru se reflectă prin faptul că ne angajăm să respectăm bunele practici de mediu.

Laboratorul nostru de apă din La Concha

Rulează videoul

ÎN BIROURILE NOASTRE

 • Utilizare eficientă a energiei prin lumini LED, cu consum redus de energie, și consum redus de apă.
 • Conștientizarea produselor pe care le consumăm și a amprentei ecologice a acestora. Îndepărtarea coșurilor de gunoi de hârtie și amplasarea punctelor de reciclare.
 • Înlocuirea mașinilor diesel din flota comercială pentru a diminua impactul asupra mediului.

ÎN CARACTERUL NOSTRU NONCONFORMIST

 • Investim pentru a găsi soluții inovatoare în prevenirea poluării și pentru a îmbunătăți mediul înconjurător.
 • Îmbunătățirea calificării resurselor umane pentru gestionarea mediului.
 • Raportarea progreselor, a progreselor și a inițiativelor în curs.
 • Căutând noi ambalaje și soluții care să promoveze și să faciliteze reciclarea.
 • Informând cu privire la cele mai bune metode de reciclare a produselor.
 • Analizând și reducând ciclul de viață al produselor noastre.

ÎN AMBALAJELE ȘI PRODUSELE NOASTRE

 • Politica de reducere a materialelor plastice din ambalajele noastre. Am obținut deja o reducere de 40% în fiolele noastre.
 • Utilizarea de materiale biodegradabile, regenerabile și reutilizabile. Intensificăm utilizarea de materiale ecologice și lucrăm pentru a utiliza cât mai puține materiale plastice și reactoare posibil.

ÎN FABRICILE NOASTRE

 • Crearea laboratorului de apă pentru gestionarea eficientă a acestei resurse naturale.
 • Modernizarea proceselor și tehnologiilor pentru o producție eficientă cu un impact minim asupra mediului. Implementarea proceselor fără hârtie.
 • Utilizarea energiei termice de la izvorul nostru pentru încălzirea centrului de producție, precum și a mașinilor și reactoarelor.

Articole Recente

Caută