Responsabilitate socială corporativă

#neartogetfar

Pentru Cantabria Labs, cuvântul proximitate este mai mult decât un mod de a fi. Este singurul mod de a face lucruri cu oamenii din jurul nostru. Dar și cu cei care sunt departe și care au cea mai mare nevoie de noi. Avem o datorie, aceea de a da înapoi societății o parte din ceea ce ne-a dat știința. De aceea, există un ingredient în compoziția formulelor noastre care nu are studii, dar căruia îi cunoaștem clar beneficiile. Ingredientul de acțiune și responsabilitate socială este, de asemenea, inovator și, în același timp, una dintre cele mai vechi „tehnologii” ale noastre. O parte importantă a beneficiilor Cantabria Labs sunt direcționate către proiecte de inovare, care nu numai că ajută, ci și promovează durabilitatea acestora.

Celebrăm viața

Ne dorim să trăim pe o planetă unde calitatea vieții și sănătatea sunt adecvate și de care să se bucure toată lumea. De aceea, ne implicăm în proiecte și inițiative care ne ajută să realizăm acest lucru din domeniul inovării sociale, științifice și formative.

Fundația Rafa Nadal și familia María Zaragoza

Fundația Rafa Nadal crede cu tărie în puterea transformatoare a sportului și a educației, două instrumente care le permit copiilor și adolescenților să ajungă atât de departe cât își doresc, indiferent de originea lor și de condițiile lor personale și sociale, inclusiv celor cu dificultăți de învățare sau cu dizabilități.

Fundația Rafa Nadal are trei centre în Spania pentru a asista și integra copiii aflați în situații vulnerabile. În fiecare an, acestea se ocupă de peste 250 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, cărora le oferă un program educațional complementar educației școlare, având ca principal vehicul sportul pentru a încuraja obiceiuri și valori precum compania, respectul sau efortul.

Fundația Emalaikat și Cristina (Dermalawi)

Proiectul DerMalawi, promovat de medicul dermatolog Cristina Galván, în colaborare cu Fundația Emalaikat și cu sprijinul Cantabria Labs, a făcut posibilă îngrijirea dermatologică recentă a 2.600 de persoane și 42 de intervenții chirurgicale pentru tumori maligne în Malawi.

Proiectul a luat naștere în urmă cu șase ani, datorită misionarilor Comunității Sfântului Apostol Pavel care lucrează în Malawi. Aceștia au observat numărul mare de probleme dermatologice în rândul populației locale și au decis să caute ajutor. Așa au întâlnit-o pe Dr. Galván, dermatolog la Spitalul Universitar din Móstoles și profesor de dermatologie la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, iar cu implicarea ei și cu colaborarea Cantabria Labs, a fost lansat proiectul DerMalawi. 

Fundația Rainbow și Lorena

Fundația Arco Iris este o organizație non-profit al cărei obiectiv este de a promova integrarea socială și profesională a persoanelor cu dizabilități (atât fizice, cât și psihice și senzoriale) prin formarea și crearea de locuri de muncă stabile pentru toate acestea. Cantabria Labs colaborează cu ei de ani de zile, iar în noul episod al programului “Near to Get Far” vă prezentăm povestea Lorenei, protagonista noastră.

Fundația Aladina și Yago

Aceasta este povestea lui Yago și a Valeriei, care s-au cunoscut datorită programului de psiho-oncologie al Fundației Aladina, care ajută familiile și copiii să depășească un diagnostic de cancer.

Valeria a început ședințele cu Yago, „Aladino” al nostru, atunci când și-a pierdut vederea din cauza unei tumori, în urmă cu câțiva ani, iar astăzi face parte din familie.

Asociația ASTOR INLADE și Beatriz

Astor este o asociație care lucrează pentru a garanta aceleași oportunități persoanelor cu dizabilități intelectuale și pentru a le oferi sprijin atât acestora, cât și familiilor lor.

Cantabria Labs colaborează cu ei de 15 ani în cadrul atelierelor ocupaționale.

În acest nou episod din “Near to Get Far”, protagonista noastră, Beatriz, ne povestește despre viața ei de zi cu zi.

Fundația STANPA și Marta

Inițiativa „Look Good Feel Better” este programul spaniol al proiectului lansat în urmă cu mai bine de 25 de ani, a cărui activitate este dedicată îmbunătățirii stimei de sine și a calității vieții persoanelor aflate în tratament împotriva cancerului.

Fundația Ana Carolina Diez Mahou și Fátima

Fundația Ana Carolina Díez Mahou este o organizație non-profit al cărei unic scop este de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor cu boli neuromusculare genetice (în principal mitocondriale și distrofice) și a familiilor acestora.

În acest nou capitol din “Near to Get Far”, avem acces la Fundația Ana Carolina Diez Mahou prin intermediul Fatimei, care ne povestește despre activitatea entității non-profit cu copiii cu boli neuromusculare și mitocondriale.

Asociația AMPROS și Iisus

Cantabria Labs colaborează cu Asociația AMPROS încă de la începuturile acesteia, în urmă cu mai bine de 25 de ani, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții fiecărei persoane cu dizabilități intelectuale sau de dezvoltare și a familiei acestora. Prin intermediul proiectelor cu centrul său ocupațional, Cantabria Labs se alătură misiunii sale de a răspândi, apăra, revendica și promova drepturile și sprijinul, pentru a crea oportunități care să le permită să-și atingă obiectivele de viață.

Fundația Emalaikat și Lenny

Aproape încă de la începuturile Cantabria Labs, compania a făcut parte din consiliul de administrativ al Fundației Emalaikat. În prezent, este principalul binefăcător al acestei organizații a cărei misiune este de a îmbunătăți șansele și calitatea vieții oamenilor din regiunea Turkana (Kenya) de pe continentul african.

Prin achiziționarea produselor Cantabria Labs, contribuiți direct la sprijinirea programelor acestei fundații. În ultimii 20 de ani, Cantabria Labs a permis construirea a 188 de baraje, forarea a 147 de fântâni, educarea și formarea a peste 100 de copii în fiecare an și asistență medicală pentru mai mult de 81 de comunități.

Fundația What Really Matters și Pedro

Cantabria Labs se implică în mod special în Fundația What Really Matters, care are ca scop promovarea dezvoltării și diseminarea valorilor umane, etice și morale universale către publicul larg.

În calitate de sponsori ai Fundației What Really Matters, compania consideră că, fiind aproape de oameni, se poate ajunge departe și de aceea participă și sponsorizează întâlnirile gratuite și apolitice, deschise tuturor convingerilor, care au loc în marile orașe ale lumii. Aducem valorile umane universale mai aproape prin intermediul unor mărturii din prim-plan.

Inovare științifică

Ne-am angajat să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor. De aceea, la Cantabria Labs nu încetăm niciodată să investim în cercetarea și dezvoltarea de noi produse care să contribuie la atingerea acestui obiectiv. În plus, ne angajăm în proiecte de susținere care urmăresc îmbunătățirea sănătății oamenilor.

Inovare și formare

Corporațiile au o responsabilitate față de tot ceea ce ne înconjoară: mediu, oameni, societate… Misiunea noastră, de îmbunătățire a calității vieții, ne determină în fiecare an să ne angajăm în activități și proiecte pe termen lung cu profesioniștii și partenerii noștri și cu sectorul sănătății.

GECIDERM
Cantabria Labs își propune să formeze rezidenți în managementul chirurgiei prin intermediul celor mai moderne tehnici și instrumente și este întotdeauna angajat în formarea practică ca principal motor al inovației și al progreselor în dermatologie.
RESIDECO
Cantabria Labs contribuie în fiecare an la formarea a aproximativ 80 de rezidenți în ceea ce privește gestionarea și înțelegerea ultrasunetelor cutanate ca instrument fundamental în dermatologie.
Previous slide
Next slide

Platforma de voluntariat: #SOLidarios

#SOLidarios este mișcarea de voluntariat și acțiune socială a profesioniștilor din Cantabria Labs. Principalele inițiative sunt realizate în colaborare cu AVANZA ONG, Fundația Aladina, Cooperación Internacional și Fundația Emalaikat.

Noutăți din secțiunea Comunicare

Caută