Știri corporative

10 adevăruri despre piele și sfaturi pentru rutina de îngrijire facială

Fiecare are propriile obiceiuri și ritualuri de frumusețe: dacă aplici asta înainte de aia pentru că e mai comod, dacă folosești 3 produse sau mai mult de 5, dacă te cureți doar cu apă micelară atunci când te grăbești…

Dar, uneori, fără să știm, facem greșeli care ne împiedică să obținem rezultatele pe care ni le dorim. De aceea, trebuie să schimbăm unele etape ale rutinei noastre de îngrijire facială, înțelegând în primul rând cum este pielea noastră și de ce îngrijire are nevoie în ce moment.

6 adevăruri despre piele și produsele cosmetice

1. Când vine vorba de piele, calitatea este cel mai important lucru

„Mai presus de aspectul lăsat și riduri, căutăm o piele îngrijită, hidratată și frumoasă”, spune dermatologul Ana Molina. Unul dintre indicii este oferit de un studiu care afirmă că preferăm persoanele machiate sau care par a fi machiate, adică cu o piele uniformă și luminoasă. Prin urmare, punctul forte al produselor cosmetice este că sporesc calitatea pielii: vitamina C și antioxidanți pentru a ilumina, estompa micile pete și uniformiza tonusul, fără a uita de ingredientele active hidratante, care nu pot lipsi pentru a oferi acel plus de strălucire.

2. Reînnoirea epidermei este esențială

Acest lucru se întâmplă cu pielea tânără la fiecare 28 de zile, un proces care încetinește. Soluția? Produsele bogate în alfa-hidroxi-acizi, care produc o exfoliere chimică și care trebuie adaptate fiecărui tip de piele și vârstei. Discurile depigmentante Neoretin Discrom Control, combinate cu masca Endocare Radiance C Peel Mask, cu combinația sa de pro-retinol, acidul fitic, vitaminele C și E și resveratrol, lasă pielea catifelată, plină de strălucire și sunt responsabile de realizarea reînnoirii celulare a celui mai superficial strat al pielii, epiderma.

3. Bun pentru colagen și elastină

Ambele, împreună cu glicozaminoglicanii (GAG), se găsesc în dermă, următorul strat al pielii. Aici este mai dificil de acționat și, deși produsele cosmetice dedicate fac o treabă excelentă, cheia pentru a nu degrada fibrele de colagen și elastină este protecția solară. Atenție însă, trebuie să o alegeți bine, cu formule care nu numai că protejează împotriva tuturor radiațiilor (inclusiv a luminii vizibile și infraroșii), dar conțin și ingrediente active antioxidante puternice, capabile să repare leziunile celulare și să protejeze colagenul și elastina. Fernblock® de la Cantabria Labs se potrivește perfect: este tehnologia de bază a Heliocare, un extract de Polypodium Leucotomos cu o puternică acțiune protectoare, antioxidantă și reparatoare.

4. Bronzarea sănătoasă este cea cu hidroxiacetonă

Să vorbim despre autobronzant. Deși este o chestiune de gust, uneori este de preferat să ai pielea nebronzată, deoarece autobronzantul nu este, în general, măgulitor. Niciun make-up artist profesionist nu va spune contrariul, iar dermatologii aplaudă acest lucru. În plus, aspectul bronzat adaugă ani și scade din lumină.

5. Genomul și factorii externi

S-a vorbit mult în ultima vreme despre factorii externi care acționează asupra genomului și care, potrivit Anei Molina, sunt responsabili de o treime din problemele de sănătate: radiațiile solare, poluarea, tutunul, temperatura, alimentația, lipsa somnului și utilizarea de produse cosmetice, după cum susține Academia Spaniolă de Dermatologie și Venereologie (AEDV). Se pare că fenomenul de glicare distruge colagenul, ceea ce înseamnă că dacă ne îndopăm cu produse de patiserie vom fi mai predispuși la probleme.

6. O rutină cosmetică facială ar trebui să fie formată din cel puțin 4 pași.

Aceștia sunt curățarea, hidratarea, protejarea și transformarea. Aici le analizăm în detaliu!

4 sfaturi pentru o rutină facială cu cremă

1. Să începem cu curățarea

Fiecare o face în felul său sau după bunul plac: apă micelară, spumă, ulei sau lapte, urmată de toner sau combinată cu un al doilea produs de curățare și, în unele cazuri, loțiunea care vine de la coreeni, atât de dedicați igienei faciale. Sfatul dermatologului este de a acorda o atenție deosebită curățării de noapte, care este momentul în care pielea este cea mai încărcată de murdărie, machiaj și impurități. Un singur produs este prea puțin.

2. Pielea hidratată nu numai că arată mai bine, dar are și mai puține riduri.

Și ce poate face o cremă hidratantă? După cum explică editorul științific Elsevier, este necesar să mențină și să crească nivelul de hidratare, care în condiții ideale este de 10-20%. Emulsiile apoase eliberează apă în stratul cornos, iar emulsiile uleioase formează o peliculă ocluzivă care întârzie pierderea apei. Primele includ glicerol, sorbitol, glicoli, hidrolizate proteice, vitamine hidrosolubile, cum ar fi dexpantenolul, și macromolecule precum acidul hialuronic, care are o capacitate de retenție a apei brutală. În cele din urmă, există substanțe ocluzive, care lasă pielea foarte moale datorită „efectului lor de peliculă”, cum ar fi vaselina, lanolina și siliconii.

3. Protecție împotriva radiațiilor ultraviolete și a poluării

Există adesea o anumită confuzie în ceea ce privește ordinea de aplicare: substanțele hidratante merg mai întâi (de exemplu, un serum hialuronic), urmate de substanțe mai ocluzive, cum ar fi cremele, și, în cele din urmă, SPF. Pot merge toate împreună? Acesta ar fi cazul, de exemplu, al fiolelor de tratament bogate în antioxidanți, factori de hidratare și protecție solară, cum ar fi Endocare Radiance C Proteoglycans SPF 30. Pentru aceia dintre noi care trăim în mijlocul emisiilor de dioxid de carbon și al fumului, Endocare Radiance C Ferulic Edafence Serum este perfect: extractul său de Deschampsia antarctica combate efectele poluării și ale îmbătrânirii.

4. Transformarea

Pielea noastră este deja curățată, dar ce ingrediente active pot încetini îmbătrânirea? Există hidroxi-acizi și retinoizi, care trebuie întotdeauna utilizați corect. Este timpul să demontăm clișeul conform căruia acestea nu pot fi folosite pe pielea sensibilă: pot și trebuie folosite, deși în unele cazuri se începe cu concentrații foarte mici și se crește progresiv doza.

Există gamele Retincare, cu retinoizi și glicolici; Neoretin, care încorporează acid tranexamic pentru a reduce imperfecțiunile; sau Neostrata, cu tehnologie AHA, acizi organici care reînnoiesc, exfoliază și hidratează tenul. De asemenea, trebuie să ținem cont de importanța stimulării dermului și puține tehnologii reușesc acest lucru la fel de mult ca SCA®, bogat în factori de creștere și capabil să stimuleze și să repare fibroblastele, astfel încât acestea să producă colagen de calitate. Fiolele cu SCA®, vitamina C și proteoglicani sunt o bună recomandare.

Citește mai mult

Caută