Tehnologia EDAFENCE®

Tehnologia Edafence de la laboratoarele Cantabria pentru combaterea oxidării pielii. Tehnologie antipoluare, brevetată, care previne și repară daunele cauzate de factorii de stres din mediul extern (agenți oxidanți, fum de tutun, metale grele, poluanți urbani etc.).

Rulează videoul

Antioxidare și combaterea efectelor poluării

92% din populația globală este supusă impactului poluării mediului. Pielea, prima noastră linie de apărare, este în permanență atacată de acești poluanți de mediu care provoacă îmbătrânirea pielii, hiperpigmentarea și altele.

După ani de cercetări, pentru combaterea acestor efecte asupra pielii, Cantabria Labs a dezvoltat un procedeu de extracție a principiilor active conținute în frunzele de Deschampsia antarctica. Procedeul permite conservarea activității biologice a acestora.

Deschampsia antarctica

Deschampsia antarctica este o iarbă originară din Antarctica, care trăiește în condiții de mediu extreme. Nevoia vitală a acestei plante de a lupta împotriva factorilor de stres din mediul înconjurător a obligat-o să dezvolte mecanisme de apărare ce acționează la nivel molecular, în piele, împotriva efectelor poluării. Acestea au fost demonstrate prin diferite studii clinice.

Cantabria Labs a lansat în Uruguay o plantație optimizată (cultură hidroponică)  și a dezvoltat un proces de extracție a ingredientelor active, care permite conservarea activității sale biologice.

Eficacitate dovedită

Este important de subliniat că în compoziția chimică a EDAFENCE® sunt prezente extracte de luteolină și apigenină, două flavonoide bine cunoscute pentru activitatea lor antioxidantă și antiinflamatoare. Datorită acestor componente, EDAFENCE® ajută la protejarea pielii împotriva poluării, obținând următoarele beneficii:

Protejează împotriva fumului de tutun și a poluanților urbani

S-a demonstrat că EDAFENCE® reduce daunele pe care acești agenți le provoacă fibroblastului.

Previne apariția hiperpigmentărilor și a petelor întunecate pe piele

Activarea receptorului AhR (aril-hidrocarbonat) este strâns legată de apariția hiperpigmentațiilor și a petelor închise la culoare pe piele. EDAFENCE® a demonstrat blocarea acestui receptor.

Îmbunătățește funcția de barieră protectoare a pielii

EDAFENCE® combate daunele provocate de contaminanți în bariera cutanată, menținând în același timp nivelurile de loricrină, o proteină legată de buna funcționare a barierei cutanate.

Activitate antioxidantă

Tehnologia noastră protejează împotriva agresiunii radicalilor liberi și menține supraviețuirea și chiar îmbunătățirea fibroblastelor.

(1) Delgado A, Ortiz-Espin AM, Breiva A. Guerrero A. González A, Sevilla F. El extracto de Deschampsia antarctica (EDAfence®)protejează viabilitatea fibroblastelor față de efectele oxidanților și contaminanților ambientali. En: 45 Congreso Nacional de Dermatología y Venerología (AEDV) 2017 Mayo 10-13; Madrid. Spania.

(2)Zamarron A, Morel E, Lucena S, Mataix M, Perez-Davo A, Parrado C, Gonzalez S. Extract of Deschampsia antarctica (EDA) Prevents Dermal Cell Damage Induced by UV Radiation and 2,3,7,8-Tetrachlorodibenzo-p-dioxin. Int. J. Mol. Sci. 2019, 20, 1356

Articole Recente

Caută