Știri corporative

Tratamente pentru tipurile de mătreață

Mătreața este o afecțiune foarte frecventă care provoacă descuamarea scalpului. Deseori provoacă complexe și un sentiment de rușine, deoarece este o afecțiune vizibilă.

Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune tratamente pentru mătreață, laboratoarele Cantabria îți spun totul despre asta. Citește în continuare ca să nu pierzi nimic!

Tipuri de mătreață pe scalp

Principala cauză a mătreții este ciuperca Pityrosporum ovale, care se găsește în foliculul de păr. Dar poate fi cauzată și de o piele iritată sau grasă, de schimbări hormonale, de stres sau de faptul că scalpul nu este spălat în mod corespunzător.

Putem diferenția trei tipuri de mătreață în funcție de originea sau aspectul acesteia:

Mătreața uscată

Cel mai frecvent tip de mătreață este mătreața uscată. Mătreața uscată se distinge prin fulgi uscați, fini, care apar pe păr și se desprind ușor.

Atunci când părul devine tern și uscat, semnul vizibil este mătreața. Uneori poate fi însoțită de mâncărime. Fulgii de mătreață uscată sunt foarte vizibili, lăsând părul uscat și făcându-l să-și piardă strălucirea și textura.

Mătreața uscată este ușor de îndepărtat prin folosirea unui șampon anti-mătreață care protejează scalpul în timp ce îndepărtează fulgii.

Șamponul exfoliant și purificator Iraltone este produsul de care aveți nevoie pentru a scăpa de mătreața uscată. Acest șampon exfoliază și îndepărtează fulgii uscați, prevenind în același timp reapariția lor. Ingredientele active din formula sa respectă echilibrul natural al scalpului și elimină cu succes mătreața uscată.

În plus, șamponul exfoliant Iraltone vă va ajuta să vă păstrați părul curat și să preveniți reapariția acestui tip de mătreață uscată pentru mai mult timp, deoarece acționează direct asupra foliculului de păr și a scalpului.

Mătreața grasă

Acest tip de mătreață se caracterizează prin fulgi mai mari, gălbui, mai groși și mai vizibili. Pentru a combate mătreața grasă, este indicat să consultați un specialist pentru o evaluare.

Mătreața, ca rezultat al psoriazisului

Mătreața cauzată de psoriazis este cel mai puțin frecvent tip de mătreață de pe scalp. Nu este cauzată de bacterii sau ciuperci, ca în cazurile anterioare, ci se produce din cauza unei afecțiuni a pielii: psoriazisul.

Psoriazisul este o afecțiune a pielii care provoacă roșeață, mâncărimi și iritații. Se întâlnește cel mai frecvent pe coate, trunchiuri, genunchi și pe scalp. În plus, mătreața cauzată de psoriazis nu este nici contagioasă și nici ereditară. Cu toate acestea, tratamentul acesteia trebuie să fie recomandat de un medic dermatolog.

Nu confundați dermatita seboreică cu mătreața uleioasă

Dermatita seboreică este adesea confundată cu mătreața grasă, deoarece fulgii care apar pe scalp sunt învăluiți într-o peliculă sebacee. Cu toate acestea, distincția între cele două afecțiuni este mai ușoară decât pare.

Primul lucru pe care trebuie să îl căutați pentru a distinge mătreața grasă de dermatita seboreică sunt zonele iritate, înroșite și fulgii care apar pe scalp.

Dacă aveți, de asemenea, mâncărimi, dureri sau usturimi în orice zonă și cruste, cel mai probabil este vorba de dermatită seboreică. Dacă suferiți de descuamări galbene și uleioase, dar fără mâncărimi excesive, răni sau iritații, este vorba de mătreață uleioasă.

Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să consultați un specialist dacă aveți mâncărimi, iritații sau cruste pe scalp.

Cum se tratează mătreața de pe scalp

Simptomele mătreții pot fi controlate rapid și ușor cu un șampon blând care reduce acumularea de ulei și celule pe scalp. Cu toate acestea, nu toate șampoanele acționează la fel pe toate tipurile de păr, așa că trebuie să știi ce tip de șampon va fi benefic pentru scalpul tău.

De asemenea, este posibil ca șamponul pe care îl folosiți să nu vă amelioreze simptomele mătreții, așa că e necesar să consultați un medic specialist. Dar dacă observați o îmbunătățire, puteți folosi șamponul mai rar.

La Cantabria Labs avem mai multe produse specifice pentru a trata mătreața și a avea grijă de scalpul tău:

Șamponul Iraltone DS reduce descuamarea, mâncărimile și iritarea scalpului datorită acțiunii sale multiple pentru tratarea afecțiunilor seboreice descuamate. Acest șampon hidratează în profunzime, oferind confort și păr moale, precum și reducerea mătreții, ameliorarea mâncărimilor și a iritațiilor.

Un alt șampon care stimulează și întărește părul de la rădăcină este șamponul Iraltone Fortifying. Acest produs acționează prin stimularea foliculului pilos, încurajând creșterea, întărind cheratina și redând hidratarea părului.

Citește mai mult

Caută