Știri corporative

Cum să tratezi pielea grasă deshidratată?

Toate tenurile grase sunt seboreice, dar știai că pot fi și deshidratate? Adevărul este că multe persoane cu pielea grasă suferă de o lipsă de hidratare, deoarece consideră că nu este necesară pentru tipul lor de piele. O afirmație complet falsă.

Dacă vrei să știi cum să tratezi pielea grasă deshidratată, în acest articol de la Cantabria Labs îți spunem tot ce trebuie să știi. Citește în continuare și află toate informațiile. 

Caracteristicile pielii grase

Pielea grasă este caracterizată de un exces de lipide, sebum sau ulei. Acest lucru o face predispusă la pori dilatați, puncte negre, puncte negre și puncte negre. În plus, fața capătă un aspect lucios, iar produsele de machiaj nu arată la fel de natural ca, de exemplu, pe alte tipuri de piele.

Cu toate acestea, excesul de sebum nu împiedică pielea să se deshidrateze; dimpotrivă, multe tipuri de piele grasă suferă de o lipsă de hidratare. Deși este un simptom greu de diagnosticat, pielea grasă poate deveni, de asemenea, deshidratată.

Strălucirea pielii grase îi determină adesea pe oameni să creadă că pielea este hidratată, însă este adevărat contrariul. Pielea grasă poate fi deshidratată și acest lucru este mai frecvent decât pare.

Deshidratarea pielii este o perturbare a stratului superficial al epidermei cauzată de lipsa apei. De asemenea, poate fi cauzată de o perturbare a funcției de barieră a pielii sau de o pierdere excesivă de apă transepidermică (TEWL ). Iată de ce hidratarea este esențială pentru toate tipurile de piele.

Cum pot identifica pielea deshidratată?

Pielea grasă deshidratată este dificil de diagnosticat, dar poate prezenta simptome specifice prin care poate fi identificată. Acestea includ:

 • Un aspect strălucitor combinat cu zone de piele uscată.
 • Textura aspră și dură
 • Lipsa de netezime și de elasticitate
 • Piele întinsă
 • Piele predispusă la roșeață și iritații
 • Pori dilatați
 • Lipsa de strălucire

Prin urmare, identificarea faptului că pielea grasă este deshidratată este primul pas pentru a ști cum să o tratezi și să-i oferi nivelul de hidratare de care are nevoie. În plus, unele dintre cauzele pielii grase deshidratate includ:

 • Vârsta
 • Agenții externi: frigul, vântul sau soarele
 • Patologiile pielii
 • Produse de îngrijire nepotrivite pentru acest tip de piele
 • Anumite medicamente

În plus, rutina facială greșită poate contribui la faptul că pielea ta grasă suferă de deshidratare. Menținerea pielii echilibrate, hidratate și curate din punct de vedere igienic este esențială pentru a îngriji pielea grasă și a preveni deshidratarea.

Află cum să îngrijești pielea grasă deshidratată

Dacă pielea ta este deshidratată, dar și grasă, trebuie să înveți cum să-i oferi cantitatea de hidratare de care are nevoie, dar fără a genera mai mult ulei sau a depăși limita de apă. Pentru că produsele prea astringente sau prea uleioase pot afecta unele zone ale feței.

De asemenea, orice piele se poate deshidrata, deoarece, după ce a pierdut hidratarea, bariera cutanată este alterată. Pielea grasă deshidratată are nevoie de întărirea funcției de barieră a pielii. Endocare Age Barreir este serul de care aveți nevoie pentru a repara funcția de barieră a pielii grase. Acest ser activează funcția de barieră anti-îmbătrânire și oferă hidratare pentru o piele rezistentă, netedă și hidratată.

Prin urmare, alegerea unor produse fără ulei și non-comedogenice este cheia pentru a învăța cum să îngrijești pielea grasă deshidratată. De exemplu, Biretix Hydramat Day SPF 30 este un fluid fără ulei, ușor și cu absorbție rapidă, care va ajuta la îngrijirea pielii grase. 

Acest produs este indicat pentru a restabili hidratarea și funcția de barieră în cazul în care pielea este deshidratată și sensibilă. De asemenea, reduce sebumul și strălucirea, astfel încât veți obține o piele curată și sănătoasă în același timp.

În plus, produsele cu textură fluidă și active hidratante vor împiedica pielea să piardă apă și vor ajuta la menținerea hidratării acesteia în același timp. Astfel, nu se va mai produce sebum, iar pielea va fi îngrijită, curată și hidratată.

Un alt pas important pe care trebuie să îl faci pentru a-ți îngriji pielea grasă deshidratată este curățarea acesteia. Folosește zilnic un produs de curățare care reglează excesul de ulei și reduce proliferarea microorganismelor. Pentru aceasta, poți folosi Biretix Cleanser, îmbogățit cu ingrediente active emoliente și antioxidante care te vor ajuta să îndepărtezi impuritățile de pe piele fără să o usuci.

Dacă ai și o piele predispusă la acnee, gelul exfoliant și demachiant Biretix Micropeel este cel care ți se potrivește. Acest produs de curățare te va ajuta să îți reînnoiești pielea datorită efectului său de micro-peeling, care va asigura o acțiune de reînnoire celulară, va ajuta la eliminarea celulelor moarte și va curăța porii. 

Obține o piele fină, netedă și proaspătă prin introducerea Biretix Micropeel în rutina ta de curățare a feței. Urmând câțiva pași de îngrijire zilnică, pielea ta grasă și deshidratată va atinge nivelul de hidratare de care are nevoie pentru a fi îngrijită și curată.

Citește mai mult

Caută