Tehnologia Fernblock®

Fernblock® este ingredientul activ de bază al HELIOCARE®. Este un extract standardizat exclusiv de Polypodium Leucotomos cu o puternică acțiune protectoare, antioxidantă și reparatoare, care acționează atât topic, cât și pe cale orală. Ingredientele sale active acționează asupra tuturor celor patru tipuri de radiații (UVB, UVA, vizibil și IR) și previn atât daunele imediate ale acestora (arsuri), cât și pe cele care apar în timp: îmbătrânirea pielii, pete întunecate, pierderi de apărare, alergii și chiar cancer de piele.

Rulează videoul

Origine și dezvoltare

Tehnologia Fernblock® a luat naștere în urma cercetărilor efectuate de Grupul Cantabria Labs împreună cu echipa de cercetare a Dr. Fitzpatrick de la Universitatea Harvard (Harvard Medical School), cu scopul de a dezvolta un mecanism complet de protecție solară.

Aceștia au demonstrat că acest extract nu numai că previne daunele imediate, cum ar fi arsurile solare, dar oferă, de asemenea, o protecție capabilă să prevină efectele negative pe termen lung, cum ar fi deteriorarea ADN-ului, îmbătrânirea pielii, pierderea apărării sau alergiile solare.

Metoda noastră de extracție este cea care garantează eficacitatea și siguranța maximă: Acesta este obținut din plante selecționate care cresc în condiții controlate în procese de laborator, în conformitate cu standardele de calitate farmaceutică.

Polypodium leucotomos

Este o ferigă tropicală originară din America Centrală care, în trecerea de la viața acvatică la cea terestră, a dezvoltat mecanisme de autoapărare și de reparare împotriva soarelui. Tribul Chorotegas din Honduras a fost primul care a descoperit proprietățile sale excelente pentru îngrijirea pielii.

Nivelurile de protecție Fernblock®

Fernblock® a demonstrat numeroase beneficii, atât pe cale topică, cât și pe cale orală, în peste 50 de studii și publicații științifice. Eficacitatea acestei tehnologii continuă să fie investigată cu rezultate excelente. În plus, metoda sa de extracție a fost optimizată, sporindu-i activitatea și rezultând un extract de nouă generație: Fernblock®+.

Protecție solară

S-a demonstrat că Fernblock® multiplică rezistența pielii la arsurile solare. Activitatea sa protectoare se extinde la întregul spectru de radiații, protejând pielea noastră împotriva daunelor specifice cauzate de cele 4 tipuri de radiații (UVB, UVA, vizibil și IR).

Repararea leziunilor ADN

Radiațiile solare cauzează deteriorarea ADN-ului celulelor noastre, care se acumulează și poate duce la probleme de sănătate. S-a demonstrat că tehnologia Fernblock® previne formarea acestor leziuni și crește și accelerează repararea lor. Această activitate ajută la prevenirea acumulării daunelor provocate de soare, atingând niveluri avansate de fotoprotecție.

Activitate antioxidantă

Puternica acțiune antioxidantă a Fernblock® se datorează diferitelor molecule concentrate în extract, capabile să neutralizeze și să elimine radicalii liberi generați în timpul și după expunere.

Prevenirea fotoîmbătrânirii și controlul pigmentării

Tehnologia Fernblock® protejează celulele pielii noastre și crește colagenul, acidul hialuronic și elastina, componente fundamentale pentru menținerea structurii acesteia. Astfel, se previne formarea ridurilor și pierderea fermității. De asemenea, ajută la reducerea intensității și dimensiunii petelor solare și îmbunătățește rezistența pielii la pigmentare.

Apărare imunitară

Pielea noastră are un important sistem de apărare împotriva agresiunilor externe, care este afectat negativ de soare. Expunerea crescută la soare ne crește vulnerabilitatea. Fernblock® protejează și reglează apărarea pielii, astfel încât aceasta să rămână intactă împotriva amenințărilor externe.

Fernblock® îmbunătățește activitatea de protecție solară HELIOCARE (1)

Noi date clinice arată că protecția solară topică HELIOCARE (filtre solare + Fernblock®) oferă avantaje semnificative în comparație cu protecția solară care conține doar filtre solare.

În timp ce simpla utilizarea a filtrelor solare poate oferi beneficii, adăugarea de Fernblock® la crema de protecție solară topică poate crește semnificativ nivelul de fotoimunoprotecție a formulei, reducând și mai mult eritemul, MMP-1 și pigmentarea și protejând ADN-ul și celulele Langerhans.

Cremele de protecție solară HELIOCARE, cu tehnologia Fernblock® exclusivă HELIOCARE, depășesc protecția tradițională cu filtre solare, oferind o protecție solară dermatologică avansată pentru prevenirea fotoîmbătrânirii și a cancerului de piele.

Produse

(1) Evaluarea eficacității unei creme de protecție solară care conține extract de Polypodium leucatomos în reducerea daunelor produse de soare asupra pielii Surg Cosmet Dermatol. Rio de Janeiro v.11 n.4 out-dez. 2019 p. 310-8

Noutăți din secțiunea Comunicare

Caută