#SkinCoach

Prin #SkinCoach, ne propunem să construim o comunitate informată și sănătoasă, iar cu îndrumarea doamnei Prof. Univ. Dr. Rodica Cosgarea, unul dintre cei mai apreciați medici dermatologi din România, veți avea parte de conținut relevant și informativ care transformă modul în care percepem acneea.

Vorbim despre Acnee

Împreună cu prof. univ. Dr. Rodica Cosgarea, discutăm despre acnee în termeni de Mit și Adevăr, întrebări primite frecvent din partea pacienților, dar și recomandări din experiența doamnei doctor în lupta cu acneea prin prisma miilor de cazuri tratate.

Rulează videoul
Rulează videoul

Există o corelație între acnee și regimul alimentar?

Există un mit conform căruia un stil alimentar nesănătos provoacă apariția acneei, însă adevărul este diferit. Alimentația nu este un factor determinant al apariției acneei, aceasta putând influența foarte puțin modul de manifestare al afecțiunii. Doamna prof. univ. Dr. Rodica Cosgarea ne vorbește despre legătura dintre dietă și acnee.

Expunerea la soare îmbunătățește aspectul acneei?

Doamna prof. univ. Dr. Rodica Cosgarea ne dezvăluie adevărul cu privire la această afirmație: din păcate, expunerea la razele UV nu contribuie la vindecarea leziunilor acneice, ba dimpotrivă, pe termen lung, poate agrava aspectul pielii ca urmare a creării petelor hiperpigmentare care survin în urma procesului de vindecare în cazul în care pielea cu acnee a fost expusă la soare fără protecție.

Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul

Pielea grasă are nevoie de hidratare?

În ciuda faptului că există o concepție potrivit căreia pielea care secretă o cantitate mai mare de sebum nu are nevoie de hidratare, adevărul este că tegumentul trebuie hrănit, însă folosindu-se produse cu textură potrivită tipului de piele. Doamna prof. univ. dr. Rodica Cosgarea ne explică nevoia de hidratare a tuturor tipurilor de piele și recomandă textura potrivită pentru cea grasă.

Acneea este contagioasă?

Mulți oameni cred că da, însă medicina ne demonstrează contrariul. Doamna prof. univ. Dr. Rodica Cosgarea ne explică de ce acneea nu poate fi considerată contagioasă și ce determină, de fapt, apariția acesteia.

Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul

Doar adolescenții sunt predispuși la acnee.

Nimic mai greșit. Din păcate, acneea este o afecțiune care poate apărea în orice moment de-a lungul vieții unui individ, existând șanse ca afecțiunea să se manifeste atât la bebeluși, cât și la persoanele adulte, chiar dacă au avut sau nu episoade acneice în trecut. Doamna prof. univ. Dr. Rodica Cosgarea ne vorbește despre momentele în care acneea poate apărea și care sunt grupele de vârstă cu predispoziție.

Spălarea feței mai des previne acneea.

Într-adevăr, o igienă corectă și o rutină de îngrijire a pielii sunt recomandate, însă spălarea excesivă nu produce beneficii. Doamna prof. univ. Dr. Rodica Cosgarea recomandă utilizarea unor produse de curățare blânde, potrivite tipului de piele, care să nu lezeze bariera hidrolipidică a tegumentului. Curățarea se face de două ori pe zi, dimineața și seara, cu mențiunea că în cazul desfășurării activităților care produc transpirație excesivă sau expun pielea la murdărie și praf, se poate suplimenta numărul de spălări.

Rulează videoul
Rulează videoul
Caută